Det är bevisat att regelbunden beröring stabiliserar kopplingen mellan sinne och kropp, minskar oro och stress, förbättrar vårt immunsystem, ökar utsöndringen av endorfin i kroppen och hjälper oss att sova och återhämta oss bättre.

Beröring är en väsentlig del av att vara människa, vi har alla ett inbyggt behov av att bli berörda. Beröringen behöver inte vara intim och den behöver inte vara omfattande för att ha en påtaglig effekt. En klapp på axeln, ett handslag eller en professionell massage, alla stimulerar hjärnans belöningscenter. Vi känner oss lyckligare, tryggare, mer självsäkra och lugna och ökar vår känsla av tillhörighet och sammanhang.
Huden är vårt största organ ändå glömmer vi ofta bort den även om den har en fundamental roll i att definiera våra kroppar och är avgränsningen mellan oss och universum.

Beröring är ett kraftfullt kommunikations verktyg. Det är det första språket vi lär oss och det första sinnet vi utvecklar. En öm smekning, innerlig kram, eller massage har en djupgående förmåga att nära våra relationer och vårt välbefinnande.

Spänningar och sammandragningar i vår kropp reflekterar rädslor och spänningar som vi döljer inne i oss själva. Medveten beröring har förmågan att frigöra dessa knutor och låta energin flöda fritt och tillåter ett öppnande expansion av vårt hjärta! Beröring förankrar oss i nuet när det ges eller tas emot med full medvetenhet blir det ett verktyg för att komma in i olika (spirituella) tillstånd, vilket är djupt uppfyllande för vår själ.
På tantric heart utforskar vi olika metoder att expandera våra hjärtan. Kom och utforska vad den helande effekten av beröring betyder för dig. Varmt välkommen till Natha Yoga Center!

Missa inte den helande beröringen på vår evenemang Tantric Heart Celebration – the Touch of Love!