Om Oss

(Bild ovan: Natha Malmös team av lärare och volontärer samlade i vår fina reception)

Vi är en ideell förening som har mer än 22 års erfarenhet av undervisning i Yoga och Tantra i Skandinavien.

Skolans undervisning baseras på genuina esoteriska traditioner. Dessa visdomar har sedan satts i ett system som bygger på att man hela tiden uppdateras med grundlig och utförlig teoretisk kunskap men där ändå praktiken väger tyngst – ”ett gram praktik är värt mer än ton med teori”! Teorin blir en tillgång som får oss att förstå de processer som uppstår i praktiken.
Natha Yogacenter fokuserar sin utbildning på självutveckling och lägger störst vikt på den ständiga individuella transformationen bort från det rutinartade i livet. Istället lär man sig att leva livet mer spontant och harmoniskt. Man lär bättre känna sin kropp och sitt väsen och lär sig därmed förebygga sjukdomar och istället bevara och upprätthålla god hälsa. På våra kurser lär man sig många olika tekniker, som alla beskrivs grundligt, så att man alltid kan finna en lämplig lösning på de problem man har.

En väg till fulländing I Patanjalis gamla berömda yogakompendium ”Yoga Sutras” får vi den första kompletta definitionen av yoga som en stege med åtta steg (asthanga) till fulländning för alla människor med aspiration att gå denna väg:

  • Yama & Niyama (fulländning i individuell moral och etik)
  • Asana (kroppsställningar)
  • Pranayama (energikontrollövningar)
  • Pratyahara (inåtvändande)
  • Dharana (koncentration)
  • Dhyana (meditation)
  • Samadhi (sublim extas, salighet, upplysning)

Det som gör yogasystemet på Natha Yogacenter unikt är att man till fullo anpassat undervisningen till Patanjalis mästerverk. De åtta stegen till utveckling som omnämns av Patanjali är premisserna för ett komplett yogasystem.

(Här följer en video som visar lite mer av Natha Yoga center i Malmö)

Internationellt

atman-header-logo

online_yoga

Misa-Senzational-TV-logo

b_concordia_yoga_forum

Human-Rights-Donation-800px

Lärare

De kompetenta yoga- och tantralärarna har blivit lärare efter en 5-årig utbildning, vilket motsvarar universitetsnivå. Varje lärare fortsätter därefter sina egna stuider genom att följa sin egen yogakurs och genom att delta årligen på kompletterande workshops och retreats, vilket också är villkoret för att de ska kunna undervisa i yoga. Som lärare i yoga har man ett stort ansvar för eleverna, och därför kräver vi en hög standard på lärarnas kompetens och fortsatta utveckling.

Aurora Jelena Georgijevic

Aurora Jelena Georgijevic

Koordinator, Yogalärare, Tantralärare, Shaktilärare

Snjezana Tomas

Snjezana Tomas

Yogalärare

Florentina Zamfir

Florentina Zamfir

Shaktilärare och Basic Yoga lärare

Olinela Giulia Daltri

Olinela Giulia Daltri

Yogalärare, Tantralärare, Shaktilärare

Catia Hansen

Catia Hansen

Yogalärare

Nicol Markus

Tantralärare

Ivana Georgijevic

Ivana Georgijevic

Yogalärare, Tantralärare och Shaktilärare

John Hansson

John Hansson

Yogalärare