Esoterisk Yoga

Kursen startar den 14:e September och kommer hållas på Onsdagar kl 17:30-19:30

Lärare: Kristofer Stjernfelt

 

 

Esoterisk Yoga

Natha Yoga Center erbjuder ett djupgående, komplett och kontinuerligt system inom yoga och meditation som kombinerar teori och praktik från klassiska yogatraditioner.

På Yogakursen undervisas du i alla de traditionella yogasystemen utifrån ett nutida och närvarande perspektiv. Kursens förlopp kan sträcka sig från en kortare period till årslång praktik – en genuin skola i yoga!


 

Yoga på Natha Yoga Center är centrerad kring personlig utveckling och ger metoder för bland annat:

  •     Stresshantering och avkoppling
  •     Hälsa och detoxmetoder
  •     Glädje och välbefinnande
  •     Ökad kreativitet och viljestyrka
  •     Djupare insikt i emotionernas värld – lär dig att öppna ditt hjärta
  •     Ökad koncentration, fokusering och mental frid
  •     Insikt i livets djupaste mysterier

Yoga är mycket mer än stretching. Det ett livslångt lärande, en resa mot inre harmoni, glädje och fullkomlighet!

Du behöver ingen förkunskap – Yoga på Natha är för alla – gammal som ung och oavsett tidigare erfarenhet eller flexibilitet. Yogan möter dig där du befinner dig i livet, fysiskt, känslomässigt och mentalt och hjälper dig att väcka dina inre potentialer.

 

Hur ser ett yogapass ut?

Ett yogapass består av ca 30 minuters teori och därefter en praktisk del. Den praktiska delen är aldrig densamma, utan varierar från gång till gång allteftersom man lär sig nya tekniker men består vanligtvis av uppvärmning, asanas (yogaställningar), andningsövningar, avslappning och meditation.

 

Lärarnas kompetens:

De kompetenta yoga- och tantralärarna har blivit lärare efter en 5-årig utbildning, vilket motsvarar universitetsnivå. Varje lärare fortsätter därefter sina egna stuider genom att följa sin egen yogakurs och genom att delta årligen på kompletterande workshops och retreats, vilket också är villkoret för att de ska kunna undervisa i yoga. Som lärare i yoga har man ett stort ansvar för eleverna, och därför kräver vi en hög standard på lärarnas kompetens och fortsatta utveckling.

 

Hur ser kursupplägget ut?

Som något unikt i Sverige ges nya tekniker och metoder vid varje undervisningstillfälle, tillsammans med skriftligt teoretiskt material. Därmed får du som elev på Natha Yoga Center möjlighet att snabbt och kontinuerligt bygga upp en allt djupare förståelse och insikt kring hälsa, personlig utveckling och andlighet.

 

Ett utdrag från kursplanen:

År 1: Kriyas (utrensningstekniker), 20-tal asanas (ställningar), bhandas och mudras, yoga för synen, yogisk etik och moral för att hitta balans och harmoni i livet, koncentrationsövningar, Yoga nidra (djupavslappninsmetoder), Laya Yoga-intiering (kraftfull meditationsteknik) mm…

År 2: 20-tal nya asanas, pranayama (andningstekniker), Maha Vidya Yoga – unik intiering i djupare yogisk vishet (del 1), fler utrensningstekniker, färgterapi mm…

År 3: Djupare insikt i färgterapi, lagen för perfekt framgång, suggestionernas kraft, Pancha Karma (de 5 handlingarna), mer avancerade pranayamas (andningsövningar) Maha Vidya Initiering 2 mm…

År 9: Kalachakra initiering, meridianyoga, tekniker för att väcka ajna chakra, mm…

 

 


 

Priser och kursvillkor:

När du betalar avgiften för Yoga kan du på bägge tillfällen varje vecka, och när du börjar de högre årskurserna kan du gå alla kurser under din årskurs utan extra kostnad! Det är samma teori bägge dagar i veckan, och ny teori varje vecka. Inkluderar skriftligt kursmaterial.

 

Betala med följande alternativ:

Priser Esoterisk yoga år 1 och 2
10 mån 4550kr / 3950kr  (studerande, arbetslösa, pensionärer)
6 mån 3100kr / 2760kr  (studerande, arbetslösa, pensionärer)
3 mån 1830kr / 1570kr  (studerande, arbetslösa, pensionärer)
1 mån 700kr /600kr  (studerande, arbetslösa, pensionärer)

Priser Esoterisk yoga år 3 och upp
10 månader: 5350:- / 4650:- (studerande, arbetslösa, pensionärer)
6 månader: 3650:- / 3250:- (studerande, arbetslösa, pensionärer)
3 månader: 2150:- / 1850:- (studerande, arbetslösa, pensionärer)
1 månad: 800:- / 700:- (studerande, arbetslösa, pensionärer

50% RABATT på TANTRAN när du anmäler dig till BÅDE yoga och tantra klassen  
OBS gäller enbart från år 1
Erbjudandet gäller de första 18 månaderna från att kursen startar i September (dvs hela 1:a året fram till 6 månader in på det 2:a året av kursen, erbjudandet gäller även om du redan har börjat någon av kurserna)
Du får 50% rabatt på tantrakursen så många månader som du betalar för yogakursen

Medlemsvillkor

Så här blir du medlem

• För att anmäla dig till våra kurser, workshops och retreater, allt du måste göra är att fylla i underteckna registreringsblanketten. Vänligen kontakta oss eller fråga din lärare.

• Alla kurser går att betalas över internet eller kontant.

• Strax efter registreringen får du ett kort som tydligt säger vad du har betalat för.

• När du har registrerat dig för en av våra kurser, erhåller du ett medlemskort / kvitto för deltagande, som alltid ska visas med giltig stämpel innan lektionen börjar.

Om medlemskap och deltagande

Som aktiv medlem kan du lätt bli en del av den sociala miljön och delta i alla aktiviteter du vill. Eftersom Natha Yoga Center är en ideell förening, gör ditt aktiva deltagande i undervisningen och runt den en viktig skillnad, både för dig och för skolan. Som medlem av Natha Yoga Center och deltagare i kurserna erhåller du varje vecka skriftligt material som hjälper dig att enkelt arbeta på ett systematiskt sätt med den nya informationen och de praktiska metoderna som du får i klassen.

 

Andra fördelar för dig som medlem

Du kan delta i alla klasser på samma nivå som din egen(eller på lägre nivåer) i både Malmö och i resten av landet - liksom i många andra länder runt om i världen.

Du kan bli medlem i Katharsis Spiritual Cinema Club utan kostnad.

Du får speciella erbjudanden för olika workshops och aktiviteter.

Du har möjlighet att delta initieringar, projekt och studiegrupper som leds av en lärare.

Du har möjlighet att göra volontärt arbete för Yogacentret och hjälpa till med olika uppgifter i samband med undervisning.

På förfrågan kommer vi att lära dig om karma yoga, och utmärkt metod för att integrera dina dagliga handlingar till en andlig och tantrisk praktik. Det enda du behöver göra för att bli medlem eller delta i våra kurser är att kontakta oss eller prata med din lärare, och att fylla i registreringsblanketten.

Mer om betalning

• Vid försenad betalning (efter 1:a månaden) debiteras du med 100 kr för varje försenad vecka och du har inte möjlighet att komma på kursen förrän du betalar. Obetalda kurser går slutligen till inkasso.

• När du börjar en kurs, som redan har start, betalar du en startavgift för att bli uppdaterad om kursen. Startar du kursen betalar du för resten av den månaden + 25 kr för kursmaterial. Avgiften är obligatorisk.

• Du hittar förmånliga rabatter, om du väljeratt delta i mer än en av våra kontinuerliga kurser. Väljer du att gå på både intensiv yoga och intensiv tantra får du 30% på en av kurserna.

• Anmälan till kurser, workshops och andra event sker genom inbetalning. När vi har en fått din betalning, skickar vi dig ett mail med en bekräftelse, och praktisk information om den specifika händelsen.

• Betalningar återbetalas senast 30 dagar innan evenemanget startar, med avdrag för en administrativ avgift på 20% av beloppet. Efter detta återbetalas inte avgiften med undantag för sjukdom (som ska dokumenteras)

• Varje gång efter att din betalning är registrerad får du en stämpel av läraren på ditt medlemskort.

• Du får ett reduceratt pris för nästan alla våra kurser och workshops om du är arbetslös, pensioner, praktikant eller student. (Kopia av giltig dokumentation krävs och att du fyller i registreringsblanketten som förnyas årligen.)

• Som deltagare kan du bara ha 15 frånvaron från din kurs under ett år (från 1 september till 31 augusti).

• Du betalar för kursen så länge som du har tecknat dig, även om du är frånvarande.

• Om du avregistrerar dig från en kurs och vill komma tillbaka, betraktas du som en ny medlem / ny deltagare, och därmed följa instruktionerna för betalning när kursen börjar kursen. Du kommer helt enkelt börja på den nivå du nått eller den nedanför.

• Ifall du börjar en kurs mitt i månaden betalar du för resternade veckor samt för 1, 3 eller 6 månader.